El PP de Palma amenaça de no arribar a cap consens sobre les terrasses

L'equip de govern municipal negocia amb restauradors, la federació de veïns i la defensora de la ciutadania

El regidor del Partit Popular Javi Bonet ha lamentat aquest dijous que "l'equip de govern de Cort rebutgi, una vegada més, la mà estesa del nostre partit per aconseguir una normativa de consens sobre l'ocupació de la via pública per part de les terrasses dels bars, cafeteries i restaurants que duri més enllà d'una legislatura".

Al parer de Bonet, l'"arbitrarietat del Pacte posa en risc ocupacions i activitat econòmica i perjudica el dinamisme de zones com Pere  Garau i Santa Catalina", on la supressió de terrasses pot superar el 50%, per la qual cosa ha advertit que, "si es confirmen les dades de les quals ara disposam, el consens és impossible".

El regidor ha exigit a Cort "que posi fi a la seva guerra contra les terrasses i deixi de cobrar-se la revenja pel seu fracàs al Born , on el 85% de la ciutadania va donar suport al manteniment de les terrasses".

D'altra banda, l'Ajuntament de Palma ha explicat que continuen les negociacions per consensuar una nova ordenança d'ocupació de la via pública i que encara "és prest" per dir quina incidència tindrà la normativa sobre les terrasses actuals.

Segons ha indicat en un comunicat aquest dijous el Consistori  palmesà , no se sabrà fins que no es concreti un document amb el consens de totes les parts.

Des de Cort han assegurat que pretenen desenvolupar mesures per garantir la convivència i, per tant, que hi hagi un equilibri entre l'activitat econòmica i el dret del conjunt de la ciutadania a gaudir de l'espai lliure.

Així mateix, entre els objectius de l'equip de govern es troben eliminar la  sobreocupació  actual en algunes zones de la ciutat i contribuir a la millora de la mobilitat, a més de garantir l'accessibilitat, especialment de les persones amb mobilitat reduïda.

Per a això, s'han assegut a negociar  restauradors , la federació de veïns i la defensora de la ciutadania, i tots han acostat posicions per tenir la millor solució per a la ciutat.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF