Publicitat
Publicitat

L'economia millora el ritme de creixement d'Espanya en el primer trimestre

Segons estimacions del Banc d'Espanya, el PIB avança fins al 0,4%, la millor dada des del 2008. El consum domèstic i la inversió empresarial impulsen el creixement

Segons les estimacions del Banc d'Espanya, la recuperació espanyola s'afiança amb un creixement del PIB del 0,4% durant el primer trimestre del 2014, la taxa més important des de l'inici de la crisi el 2008. Per a la institució, el consum domèstic i la inversió empresarial han estat els pilars que han impulsen aquest creixement.

Les taxes registrades el tercer i quart trimestre del 2013 ja van ser positives –del 0,1% i el 0,2%– i van marcar el final d'una llarga recessió, però ara aquestes dades –segons el Banc d'Espanya– signifiquen que la recuperació avança i s'afiança.

De fet, en comparació amb el primer trimestre del 2013, es tracta del primer augment interanual positiu –d'un 0,5%– després de nou trimestres consecutius de descensos.

En la línia de les previsions

Les dades del Banc d'Espanya confirmen les avançades al març pel govern de Mariano Rajoy i que situaven un creixement de l'1,2% el 2014 i de l'1,7% el 2015. De totes maneres, el ministre d'Economia va assegurar el dimecres unes dades millors. Segons Luis de Guindos, el PIB creixerà de mitjana un 1,5% aquest any, i el mateix el que ve.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF