El PG, pendent de la Comissió Balear de Medi Ambient

El Pla General (PG), que ha de marcar la pauta del desenvolupament urbanístic del municipi de Manacor en els propers anys, es troba en la fase d’anàlisi i debat a la Comissió Balear de Medi Ambient, que és l’entitat que li ha de donar llum verda abans que el ple municipal l’aprovi de manera provisional.

A finals del passat juliol, l’Ajuntament incorporà a l’expedient del PG l’estudi econòmic amb l’actualització del catàleg de patrimoni i el va remetre a l’organisme del Govern que n’ha d’avaluar la viabilitat.

Aquest fou el darrer tràmit municipal. Des de llavors corre el termini de quatre mesos, que acaba a finals de novembre, per tal que la comissió dictamini sobre el pla. A partir de la resolució, l’Ajuntament sabrà si ha de compensar deficiències o no. En cas negatiu, el consistori manacorí podria procedir a l’aprovació provisional del futur pla abans no acabi l’any i avançar en el procés cap a l’aprovació definitiva.

En l’objectiu de rehabilitar els centres dels nuclis urbans del municipi, disposar d’un PG suposaria tenir a l’abast una eina important i clarificadora a l’hora de desenvolupar intervencions dins els espais públics i també pel que afecta la millora estètica dels edificis.

A l’espera de l’aprovació provisional del Pla General, ara el pla en vigor és el que marca les Normes Subsidiàries (NS), que daten de l’any 1980 i que han sofert, des de llavors, un total de 36 modificacions. Mentrestant, s’ha anat succeint un llarg rosari d’intents, tots ells avortats per diverses circumstàncies, d’aprovar un pla menys desenvolupista que les Normes Subsidiàries, que permeten una població de 180.000 habitants.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF