Societat 06/08/2013

Ofensiva de la PAH contra la llei hipotecària del PP

La plataforma prepara un recurs d'inconstitucionalitat i envia una carta a les institucions europees per demanar que "forcin" l'Estat a aturar els desnonaments

Ara
1 min
La portaveu de la PAH, Ada Colau, i membres de l'entitat llegint la carta que portaran fins a Brusel·les./ ACN

BarcelonaUnes 400 persones han acompanyat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) aquest dimarts fins a la Plaça Sant Jaume, on s'ha fet entrega de la carta que els set membres de l'entitat portaran caminant fins al Parlament Europeu. La carta demana a les institucions europees que "forcin" l'estat espanyol perquè aturi els desnonaments i reguli la dació en pagament. La portaveu de la PAH, Ada Colau, ha denunciat que "la ciutadania se sent abandonada" i, per això, ha alertat Europa que "tenen una oportunitat única per demostrar que les institucions serveixen per alguna cosa".

Els membres portadors de la carta van sortir caminant fa un mes de Còrdova i ja han recorregut 1.000 quilòmetres fins a arribar a Barcelona. Arribaran a Brusel·les a finals de setembre.

Recurs d'inconstitucionalitat

D'altra banda, la PAH va anunciar dilluns que presentarà un recurs al TC contra la llei hipotecària del PP, en considerar que vulnera drets humans. La comissió jurídica de la plataforma ha detectat sis causes d'inconstitucionalitat a la llei 1/2013 del 14 de maig. En un comunicat, la plataforma denuncia que la norma "perpetua la violació sistemàtica de drets humans".

La PAH busca suport entre les institucions amb capacitat legal per interposar el recurs. En el comunicat apel·len, com ja van fer durant la tramitació de la ILP, a la consciència individual dels diputats, a banda de reclamar als grups parlamentaris que van votar contra la llei que demostrin "la coherència i la veracitat del seu compromís, donant suport i firmant el recurs".

stats