L'operació Maduixa desmantella dos punts de tràfic d'heroïna a Manacor

La Policia detectà a final del 2018 un augment del consum d'aquesta substància a la zona

Culmina l'operació policial Maduixa amb el desmantellament de dos punts de tràfic d'heroïna i marihuana a Manacor, segons un comunicat de la Policia Nacional. El balanç dels dos escorcolls que es varen practicar: la requisa de diverses quantitats d'heroïna i cànnabis, 300 euros en efectiu, una pistola simulada, un matxet de grans dimensions i una dona i dos homes detinguts que utilitzaven un dels dos edificis que es varen escorcollar. L'ocupaven, hi residien i l'utilitzaven per vendre i consumir la droga, per tal d'evitar que la Policia se'n temés.

La investigació es va desplegar a final de l'any passat, quan es detectà un augment del consum d'aquesta substància a la zona, on fins i tot hi ha un col·legi. Els veïns es queixaven que s'havien trobat diversos articles –per exemple, xeringues i ampolles de plàstic– per injectar-se la droga. 

En general, els clients acudien als habitatges, hi pujaven i, una vegada adquirida la dosi, se n'anaven, segons la nota de la Policia. Però també n'hi havia que consumien l'heroïna 'in situ' per evitar fer sospitar els investigadors.

Els detinguts vivien amb les seves famílies en dos edificis de la mateixa illeta, també ocupats des de feia tres anys, i es comunicaven entre ells a través d'un pati de la planta baixa. En l'operació Maduixa hi participaren una cinquantena d'agents de la Policia Judicial de Manacor, la Brigada de Seguretat Ciutadana de Manacor, alguns guies canins i fins i tot un helicòpter, per evitar que els detinguts fugissin fent ús del pati subterrani. 

Els detinguts han passat a disposició judicial aquest divendres.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF