Quatre morts entre els onze britànics que han caigut d'edificis turístics aquest any

L'ambaixador Simon Manley es reuneix amb Francina Armengol per demanar que es millorin les mesures de seguretat en els hotels i apartaments

L'increment d'accidents de turistes britànics precipitats des d'edificis d'hotels o apartaments, que enguany ja sumen 11 afectats, 4 dels quals morts, ha provocat que l'ambaixador del Regne Unit a Espanya,  Simon   Manley , hagi sol·licitat ajuda a la presidenta del Govern, Francina Armengol, per resoldre aquest problema.

A la sortida de la reunió amb la presidenta,  Manley  ha mostrat preocupació per la situació. A pesar de la campanya que el govern britànic ha posat en marxa juntament amb l'associació d'agències de viatges del seu país per conscienciar  sobre  aquest tipus d'accidents, enguany s'està produint un fort increment de víctimes, ja que l'any passat a les Illes se'n registraren només dos casos. Segons l'ambaixador, aquesta campanya s'ha desenvolupat a través de les xarxes socials i ha estat vista per 700.000 persones, la majoria joves.

Manley  ha agraït la "bona col·laboració" de la presidenta i l'Executiu balear amb el govern britànic per afrontar aquest assumpte i la resta de temes que  afecten els  milers de residents britànics a l'arxipèlag i els quatre milions de turistes del Regne Unit que cada any passen les vacances a les Illes.

El  representant  del Regne Unit ha demanat col·laboració al Govern, a l'Ajuntament de Calvià i a la federació hotelera per fer front a aquest problema millorant sobretot la seguretat en els edificis on s'allotgen els turistes. El problema es concentra en bona mesura a la zona de  Magaluf .

Per la seva banda, el govern britànic  està  analitzant les causes d'aquest increment, ja que l'any passat, quan va començar l'esmentada campanya, es va aconseguir frenar aquest problema. Normalment, les caigudes estan lligades a la ingesta de l'alcohol.

L'objectiu és "assegurar l'èxit de les vacances i de la vida" dels britànics que resideixen a les Balears, ha explicat l'ambaixador als periodistes.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF