Un observatori municipal recollirà 150 ítems informatius dels ajuntaments

La iniciativa de la Federació d'Entitats Locals, que desenvoluparà la Fundació Pi i Sunyer, vol fer una radiografia local 

Què cobra cada batle? I si es compara amb el del costat? Quanta gent exerceix la dedicació exclusiva? Com gestionen els residus els ajuntaments? Quin és el servei municipal de neteja que funciona millor? La FELIB recollirà informació de 150 aspectes municipals per avaluaran cadascun dels 67 ajuntaments de Balears.

Es posa en marxa l'Observatori de Govern Local, que té la finalitat d’obtenir un banc de dades genèric que permeti elaborar estudis i informes i, posteriorment, comparar-ne l’evolució. “No es tracta de fiscalitzar ningú, sinó de recollir informació que després serà tractada per mitjà d'un informe personalitzat de cada municipi, que durà a terme la FELIB”, assenyala un dels responsables d'aquesta iniciativa, Jaume Magre, director i gerent de la Fundació Pi i Sunyer.  

El fet de disposar d'aquesta informació permetrà als ajuntaments “prioritzar els àmbits en què vegin que estan per davall de la mitjana i fixar-se objectius”, afegeix el president de la FELIB, Joan Carles Verd. Serà una eina d’informació i, principalment, “de gestió de govern” per anar avaluant com evolucionen els indicadors de cada municipi.  

L’Observatori tindrà una periodicitat bianual. “Sovint ens demanen dades d’ajuntaments o comparatives de les quals ningú disposa i per assolir més transparència i més control, i amb ganes de poder millorar els serveis municipi per municipi, la FELIB disposarà d’aquest banc de dades pioner a Balears”, explica Joan Carles Verd.  

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF