Obren judici oral contra Jaume Matas i Aina Castillo pel cas Son Espases

La jutgessa, que ha remès la causa a l'Audiència Provincial, actua també contra l'exdirector de l'IB-Salut Joaquim Sergio Beltran, l'empresari Jesús Peinado i l'empresa Global PM Constructores

La titular del Jujtat d'Instrucció número 3 de Palma ha decretat l'obertura de judici oral contra l'expresident del Govern Jaume Matas com a responsable d'induir a dos delictes de prevaricació i un de continuat de prevaricació, un altre delicte de frau a l'administració, un tercer de malbaratament de cabals públics i per ser autor material de dos delictes de tràfic d'influències.

D'altra banda, també actua contra l'exconsellera de Salut Aina Castillo, com a autora d'inducció responsable de dos delictes de prevaricació o un de continuat de prevaricació, un delicte de frau a l'administració i un delicte de malbaratament de cabals públics, i com a autora material responsable d'un delicte de tràfic d'influències. 

Són els mateixos delictes que imputen a l'exdirector general de l'IB-Salut, contra qui també s'obre judicial. En situació similar es troben l'empresari Jesús Peinado i l'empresa Global PM Constructores, com a responsable civil subsidiària. 

A la resolució, la magistrada requereix als acusats una fiança solidària de 29.500 euros i, en cas que no la facin efectiva en menys de 24 hores, es procedirà a l'embargament dels seus béns per valor d'aquesta suma. 

La jutgessa ha remès la causa a l'Audiència Provincial de les Illes Balears. Contra la resolució, no s'hi pot interposar recurs, excepte en allò relatiu a la situació personal dels acusats, contra la qual cosa es pot posar un recurs de reforma. 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF