Obre la primera acadèmia de drons i dades d’Àfrica

La iniciativa cerca promoure l’ús de drons en programes i serveis que impactaran de manera positiva en les vides de nins i joves

“Els programes i serveis humanitaris i per al desenvolupament a l’Àfrica i altres llocs, pot beneficiar-se significativament de l’aplicació de la tecnologia de drons”, ha dit la directora executiva d’Unicef, Henrietta Fore. “L’Acadèmia Africana de Drons i Dades serà fonamental per equipar els joves amb les habilitats que necessiten per utilizar la tecnologia en benefici dels nins i les seves comunitats”.

Continuant amb la feina iniciada amb el primer corredor humanitari d’Àfrica llançat a Malawi el 2017, l’acadèmia ampliarà l’experiència en l’ús de drons con fins humanitaris, per al desenvolupament comercial a tot el continent a través d’un curs de 12 setmanes. Està prevista la capacitació d’aproximadament 150 estudiants per construir i pilotar drons el 2021. Gràcies als fons donats per aliats d’Unicef, 26 estudiants de tot Àfrica es beneficiaran d’una beca per als seus estudis.

El pla d’estudis s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’Institut Politècnic de Virgínia i la Universitat Estatal (Virginia Tech), que han treballat amb èxit des del 2017 a Malawi, en la implementació de tallers de capacitació d’aquest tipus. El curs combinarà metodologies teòriques i pràctiques en la fabricació, prova i vol de drons.

Per al 2022, està previst que l’acadèmia dugui a terme ua mestria en tecnologia de drons sense cost de matrícula, juntament amb la Universitat de Ciència i Tecnologia de Malawi (DEBE), així com un pla d’estudis per desenvolupar la capacitat local i un ecosistema favorable per al sorgiment de models comercials sostenibles per a l’ús de drons per a missions humanitàries i per al desenvolupament.

Unicef Malawi, el govern de Malawi i altres socis començaren a provar l’ús de drons en contextos humanitaris i de desenvolupament amb el llançament d’un corredor de proves de humanitàries de drons a Kasungu, Malawi, el 2017.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF