L'OCB denuncia un nou cas de discriminació lingüística per part de la Guàrdia Civil

Una treballadora de l'aeroport de Palma assegura haver sofert un abús d'autoritat pel fet d'emprar una llengua que l'agent no ha acceptat

L' OCB  ha denunciat aquest dijous un nou cas de discriminació lingüística per part de la Guàrdia Civil, en aquesta ocasió per part d'un agent a una treballadora de l'aeroport de Son Sant Joan. La denunciant assegura haver sofert un abús d'autoritat pel fet d'emprar una llengua que l'agent no ha acceptat. "A  la autoridad   se   le   habla  en  español " o " me   hablas  en  español  o no  pasas " són algunes de les expressions que ha rebut i ha denunciat aquesta treballadora.

Davant aquest nou cas, L' OCB  exigeix una investigació a fons d'aquest incident que, en cas de confirmar-se, "constituiria un gravíssim cas de discriminació d'un ciutadà per part d'un membre de les forces i cossos de seguretat de l'Estat per raó de llengua". 

La institució recorda que, d'acord amb la Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat, constitueix un principi bàsic de la seva actuació exercir la seva funció amb absolut respecte a la Constitució i a la resta de l'ordenament jurídic i en conseqüència, sense cap discriminació. 

En aquest sentit, l' OCB  assenyala que constitueix una falta molt greu tota actuació que suposi una discriminació o assetjament per raó, entre altres motius, de llengua. "Demanarem una reunió amb el cap coronel de la Guàrdia Civil de les Balears i una amb el cap superior de la Policia Nacional de les Illes", apunten.

De la mateixa manera, L' OCB  insta la presidenta del Govern, Francina Armengol, a pronunciar-se sobre aquest incident i a sortir en defensa de tots els ciutadans balears víctimes de casos de discriminació lingüística, especialment greus quan són perpetrats per part de membres de les forces i cossos de seguretat.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF