L'OCB denuncia que les cites que envia l'IB-Salut per SMS als pacients estan escrites únicament en castellà

"Hem demanat que totes les comunicacions que emeti l'administració sanitària estiguin redactades en la nostra llengua i només usi el castellà amb qui ho demani expressament"

L'Obra Cultural Balear de Manacor ha presentat una instància a la Conselleria de Salut per denunciar que les cites i les notificacions que envia l'IB-Salut per SMS als pacients de la xarxa d'hospitals públics de les Balears estan escrites únicament en castellà. 

L'OCB considera que "el català, com a propi de les Illes, ha de ser l'idioma preferent de la Conselleria de Salut a l'hora de relacionar-se amb els usuaris de la sanitat pública i, per aquest motiu, també hem demanat que totes les comunicacions que emeti l'administració sanitària estiguin redactades en la nostra llengua i només usi el castellà amb qui ho demani expressament i per escrit". 

A més, recalquen que, segons l'Estatut d'Autonomia, la llengua catalana, pròpia de les Balears, és oficial juntament amb el castellà i ningú no pot ser discriminat per motius d'idioma. Així mateix, subratllen que el marc legal vigent empara el dret dels ciutadans de ser atesos en català per l'Administració i els organismes que en depenen. 

"Crida poderosament l'atenció que des de la Conselleria de Salut es vulnerin d'aquesta manera els nostres drets quan resulta que des d'hospitals com el de Manacor es fa una tasca ingent i profitosa a favor de la normalització lingüística", apunta l'OCB de Manacor. 

Aquesta acció s'ha duit a terme dins el marc de la campanya que mesos enrere posà en marxa l'Obra Cultural Balear de Manacor en defensa dels drets lingüístics dels pacients i usuaris del sistema sanitari públic.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF