Societat 13/12/2018

L'OCB denuncia discriminació als catalanoparlants en la contractació pública

La recerca a la Plataforma de Contractació del Sector Públic no es pot dur a terme en llengua pròpia

Ara Balears
2 min
L'Obra Cultural Balear ha recollit les queixes de particulars i empreses sobre la Plataforma.

PalmaL'Obra Cultural Balear ha denunciat aquest dijous mitjançant un comunicat que la plataforma de contractació del sector públic discrimina les persones de parla catalana en impossibilitar un ús normal d'aquesta llengua en el procés.

Des del 24 de juliol de 2017 totes les entitats de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el sector instrumental publiquen les seves ofertes en la Plataforma de Contractació, de la qual és responsable la Direcció General del Patrimoni de l'Estat del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

"La integració de la plataforma de contractació pròpia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en la nova Plataforma de Contractació del Sector Públic, d'abast estatal, ha comportat, a la pràctica, la impossibilitat de fer un ús normal de la llengua catalana en matèria de contractació pública", ha explicat l'OCB.

Segons l'entitat, el conveni de col·laboració entre el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears regula que la integració en la plataforma de contractació del sector públic s'estableix que "la recerca de la informació, utilitzant els camps estructurats que determinen ambdues parts, podrà fer-se en llengua catalana"

"La situació real no respon a aquesta previsió i evidencia un incompliment flagrant d'aquest compromís per part de l'Administració de l'Estat", ha assenyalat l'OCB.

L'entitat balear ha afegit que "ni tan sols estan en català les guies per a la navegació i utilització de la plataforma, ni l'apartat de preguntes freqüents. I la queixa es pot fer extensiva al Registre Oficial de Licitadors i Empreses Classificades del Sector Públic, en el qual s'ha diluït el Registre de Contractistes de la Comunitat".

En aquest sentit, l'OCB ha assenyalat que es fa ressò de les queixes dels usuaris, tant particulars com empreses, que li han fet arribar "aquesta nova vulneració dels seus drets lingüístics per part de l'Administració".

L'OBC ha assenyalat que el català és la llengua pròpia del país i gaudeix de l'estatus de cooficial a l'Estatut d'Autonomia. L'entitat exigeix a la delegada del govern espanyol a les Illes Balears "que insti el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública a posar fi a aquesta situació de discriminació dels usuaris catalanoparlants de la plataforma de contractació del sector públic".

stats