Nova actuació policial en una empresa càrnia de Mallorca

Carn caducada, mala conservació dels aliments i manipulació de la data de caducitat són algunes de les irregularitats que es detectaren a Cárnicas Luis, de Calvià

Arran d'una denúncia per un presumpte delicte contra la salut pública a l'empresa Cárnicas Luis, aquest dimarts, diversos agents de la policia espanyola es presentaren a l'establiment del polígon de Son Bugadelles i hi detectaren diverses irregularitats. L'actuació policial anava encaminada a inspeccionar productes en mal estat i un presumpte delicte contra els drets dels treballadors. 

Durant la inspecció, conjunta entre la policia espanyola i la Direcció de Salut Pública del Govern de les Illes Balears, es varen detectar diverses irregularitats, com ara carn caducada, mala conservació dels aliments, un sistema inadequat de congelació i manipulació de la data de caducitat. Un total de 50 quilos de carn varen ser paralitzats. 

A l'empresa ja s'hi havia duit a terme una primera inspecció durant el mes de gener, quan ja es varen detectar anomalies en els processos de conservació, carn en mal estat i alteracions en les dates de caducitat. 

Altres casos aquest 2018


El passat mes de març, la policia espanyola i la Conselleria de Salut, en una altra operació conjunta, varen intervenir  més de 50 tones de productes congelats caducats d'una empresa mallorquina. Els aliments s'havien distribuït a restaurants, hotels i centres escolars arreu de l'illa. Per aquest motiu, varen ser detinguts els dos responsables de l'empresa, acusats de delictes contra la salut pública, contra els drets dels treballadors, de falsedat documental i contra la Seguretat Social. 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF