Detecten un nou brot de coronavirus a Palma

Salut remarca que aquests nous caos "entren dins el que teníem previst"

Salut confirma un petit brot de coronavirus a Palma. L'equip de rastreig de contactes de les persones que han donat positiu per covid-19 a les Illes ha localitzat quatre persones amb coronavirus que havien estat en contacte directe amb un home que es contagià.

El pacient donà positiu aquest cap de setmana i el personal de l'equip de rastreig es posà en contacte amb els seus familiars i amb totes aquelles persones que havien tingut un contacte proper amb ell per fer-los les proves. El resultat fou que un familiar i tres amics del contagiat donaren també positiu per coronavirus.

Segons ha informat Salut a l'ARA Balears, la detecció d'aquest "petit" brot demostra l'eficàcia del rastreig de contagis i ha remarcat que "el rebrot entra dins el que teníem previst; no és cap sorpresa que es detectin petites remuntades a zones de manera puntual". A més, ha explicat que els contagiats "estan bé i no corren perill" i ha remarcat que el brot "està controlat".

Cal recordar que aquest és el vuitè brot identificat a les Illes Balears des de l'inici del rastreig de contagis. Set foren localitzats a Mallorca, el més important dels quals fou el  de Son Gotleu, on 11 membres d'una mateixa família donaren positiu per coronavirus, tot i que cap d'ells no en presentava cap símptoma. Pel que fa a l'altre brot registrat a les Illes, es localitzà aquest dimarts a Eivissa, on set membres d'una familia també donaren positiu per covid-19.

Detecten a les Illes set casos nous de covid-19 i sis persones més han superat la malaltia

La Conselleria de Salut i Consum ha informat aquest dimecres que s'han detectat set casos nous de covid-19 a les Balears i que sis persones més han superat la malaltia. En total, a les Illes s'han registrat 2.323 casos de persones contagiades, 1.952 de les quals s'han curat.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF