Només tres del set investigats pel cas de falses intoxicacions es presenten a declarar

Els acusats neguen formar part d'una trama per estafar hotels i només reconeixen haver comercialitzat amb dades de turistes

Només  tres dels set investigats per les falses denúncies d'intoxicació de turistes britànics han declarat aquest simecres al jutjat número 2 de Palma.

Els únics que hi han fet acte de presència són els germans del presumpte cap de la trama Laura  Cameron  i una  tiquetera  que suposadament captava turistes perquè  denunciassin  intoxicacions als hotels per rebre importants indemnitzacions.

La Federació Hotelera, que està representada com a acusació particular en la causa, considera que aquesta trama de denúncies falses ha provocat un perjudici d'uns 50 milions d'euros als hotels denunciats.

Marc  Edward   Cameron  i la seva germana  Kristy  han declarat, però s'han limitat a contestar les preguntes de la jutgessa i han deixat sense resposta les acusacions particulars.

Segons fonts de la defensa, Laura  Cameron  i el seu germà són socis d'una tercera persona d'una empresa que entre el setembre del 2016 i maig del 2017 es va dedicar a recollir informació sobre turistes que estaven a Mallorca de vacances per després vendre les seves dades a empreses britàniques de màrqueting i de gestió de reclamacions, una activitat que consideren perfectament legal.

Els acusats no poden entendre que  se'ls  acusi d'un  perjudici  de 50 milions d'euros quan una part  important  de les denúncies per falses intoxicacions són anteriors a la seva activitat de venda de dades de turistes.

Segons la defensa, els germans  Cameron  són molt coneguts dins el sector de l'oci nocturn de  Magaluf  i es varen dedicar temporalment a la venda de dades de  turistes, ja que a causa dels seus negocis tenien fàcil accés als britànics de vacances a les Illes i es tractava d'un negoci totalment legal.

La Policia Nacional va identificar durant la instrucció d'aquest cas prop de 800 turistes britànics suposadament afectats per intoxicacions alimentàries en establiments hotelers a les Balears. Tots ells varen presentar reclamacions a través de 77 despatxos d'advocats que haurien orquestrat una presumpta organització criminal, basada en falses reclamacions que han acabat generant perjudicis econòmics molt significatius al sector turístic balear i espanyol.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF