Un 0,3% dels alumnes ha donat positiu en covid-19 des de l'inici de curs a les Balears

Des del 10 de setembre fins al 9 d'octubre 545 estudiants i 59 docents s'han infectat de coronavirus

Un total de 545 alumnes i 59 professors de les Illes Balears han donat positiu en coronavirus des del 10 de setembre fins al 9 d'octubre. Així, les infeccions han afectat un 0,3% dels estudiants i també un 0,3% dels docents, segons han informat aquest dijous els consellers d'Educació, Martí March i de Salut, Patrícia Gómez, en una roda de premsa en què han fet balanç de la incidència de la pandèmia als centres educatius. A més, 36 de les més de 1.700 proves PCR que s'han fet a casos sospitosos han donat positiu.

Tant March com Gómez han valorat positivament les dades de contagis que hi ha fins ara, i han subratllat que "els protocols són segurs i funcionen". En aquest sentit, la consellera ha indicat que "la tendència de contagi és moderadament a la baixa" i que el darrer mes la incidència diària en menors de 18 anys escolaritzats s'ha reduït. En concret, la primera setmana de curs es varen detectar 165 alumnes i 35 professors actius, amb 52 grups de quarantena; mentre que la darrera les dades han davallat "moderadament" a 105 nins i joves contagiats, 6 docents i 27 grups en quarantena. En total, hi ha hagut cinc brots, el més gran amb set casos.

La central Educovid –que depèn de la central de coordinació covid-19 de la Conselleria de Salut i s'encarrega de la gestió de la pandèmia als centres educatius– ha atès, de moment, 750 consultes entre les unitats d'infermeria i pediatria. Gómez també ha subratllat la importància de la unitat Kidcovid, d'atenció a la malaltia respiratòria fins als 14 anys, pionera a l'Estat. "És una fita improtant perquè permet un diagnòstic diferencial", ha assenyalat. Quant a la formació en covid-19 i altres malalties cròniques, que va començar l'1 de setembre, hi han participat uns 500 coordinadors covid-19 dels centres educatius illencs.

"S'ha comprovat que l'escola és un espai de prevenció i diagnòstic, i no de contaminació", ha defensat, per la seva banda, Martí March, tot matisant que volen ser "prudents" perquè, tot i que les dades són "positives cada setmana, la batalla no està guanyada i el virus encara és aquí". D'altra banda, ha valorat com un "immens esforç" de recursos l'increment de professors aquest curs per poder reduir ràtios, i ha afirmat que la majoria de centres tenen cobertes les seves necessitats de docents". En aquest sentit, el director general de Planificació, Ordenació i Centres ha assenyalat que només s'ha cobert l'increment de quota (560 professors nous) i no les baixes per professorat vulnerable, que augmenten aquesta xifra "devers 1.200 docents més".

Els centres educatius de les Illes han creat més de 2.000 grups nous per reduir ràtios

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF