Restauració CAEB planta Cort en la reunió per negociar la regulació de les terrasses

Noguera els ofereix temps si "hi ha voluntat de consens", mentre que PIMEM, ARCA i Veïns sí se sumen al diàleg

La regidora de Funció Pública, Aurora Jhardi, s'ha reunit aquest dijous amb les entitats cíviques que representen els residents, comerciants i conservacionistes del patrimoni (Federació de Veïns, PIMEM i ARCA, respectivament) per transmetre'ls la proposta de l'Ajuntament de Palma per regular l'ocupació de la via pública per part de les terrasses dels bars, restaurants i cafeteries.

A la reunió havia estat convidada Restauració CAEB, que ha decidit no acudir-hi perquè "no hem tingut temps d'analitzar el document, que ens han lliurat fa dos dies". Segons fonts de Restauració CAEB, "dilluns parlarem internament sobre aquest document i probablement la setmana que ve ens reunirem amb l'Ajuntament".

La Federació de Veïns, PIMEM i ARCA analitzaran aquests dies la proposta, que preveu deixar per a cada terrassa una amplària màxima de 2,5 metres al centre històric i Santa Catalina, i de 2 metres a la resta de la ciutat. L'esborrany demana als establiments que, després d'un temps transitori, no ocupin l'espai públic amb mobiliari quan el negoci estigui tancat.  

D'altra banda, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha acceptat aquest dijous dematí donar més temps a Restauració de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB) per negociar un acord sobre l'ocupació de la via pública per part de les terrasses de bars, restaurants i cafeteries. Ara bé, hi ha posat una condició: "si realment se cerca un consens" i si, ara, "després de tot l'esforç realitzat", no resulta que els efectes de la nova regulació al carrer de Fàbrica "sigui el motiu de la ruptura". Noguera ha contestat així a la petició de Restauració d'ajornar la reunió a la qual havien estat citats avui.

El batle ha explicat que "aquest procés ha viscut diverses etapes. Des de sempre hem cercat consens. Hi ha hagut unes qüestions que Restauració ens ha plantejat, com que les terrasses poguessin ocupar dos metres i mig al centre i a Santa Catalina, i dos metres a la resta de la ciutat. Hem fet una zonificació, com se'ns ha demanat. També hem oferit que l'horari d'hivern de les terrasses quedi igual i que el mobiliari pugui estar defora durant 18 mesos, fins al 2020. Ara no ens agradaria que tota aquesta feina es perdés per com pot afectar un eix cívic que no tenia regulació. Si qualcú es pensa que al carrer de Fàbrica, que ha estat l'origen del debat, no hi intervindrem, s'equivoca. Seria trist que el carrer de Fàbrica sigui el motiu de ruptura de les negociacions". Així i tot, el batle s'ha mostrat optimista: "Crec que les negociacions aniran bé".

D'altra banda, el grup municipal del PP a l'Ajuntament de Palma ha exigit un "consens total" entre partits polítics, veïns i restauradors per donar el seu suport a la modificació que s'està tramitant de l'actual ordenança de terrasses. A més, el regidor Javier Bonet ha demanat "un informe econòmic seriós i no el pamflet que ens han presentat". Segons Bonet, "per cada taula que se suprimeix, s'eliminen dos o tres llocs de feina".

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF