Societat 06/08/2013

Neus Munté: "La taxa de pobresa infantil actual és inacceptable"

La consellera de Benestar Social i Família ha valorat les xifres presentades pel Síndic de Greuges i ha assegurat que les polítiques socials són "prioritàries" per al Govern actual

Ara
1 min

BarcelonaNeus Munté, consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, ha assegurat en una entrevista al programa 'El matí de Catalunya Ràdio' que les xifres de pobresa infantil presentades pel Síndic de Greuges són "inacceptables" en una societat com la catalana. Munté ha remarcat, però, que en la majoria de casos no hi ha "desnutrició, sinó malnutrició".

Pel que fa a l'acció del Govern, Munté ha reiterat que en els dos pressupostos anteriors les polítiques socials han sigut "prioritàries", i ha assegurat que també ho seran en els pròxims anys. La consellera ha defensat la pròrroga pressupostària argüint que es du a terme "precisament per no haver de retallar més" als nens i a la gent gran. Munté s'ha referit també a mesures concretes: la consellera de Benestar Social ha afirmat que l'executiu està revisant la renda mínima d'inserció, que el Govern està treballant per millorar la prestació de beques menjador i que s'han posat en marxa programes que abans no existien per lluitar contra la malnutrició a l'estiu, un període especialment sensible degut al tancament de les escoles.

stats