Netejar pintades a la serra de Tramuntana ha costat 18.000 euros

Medi Ambient, La Caixa i Estel de Llevant han sufragat l'eliminació de les marques, que van des de Pollença fins a Valldemossa, en poc més de 50 dies

La Conselleria de Medi Ambient, l'Obra Social la Caixa i el centre especial d'ocupació Estel de Llevant han treballat conjuntament per eliminar les principals pintades que afectaven camins públics i privats de la serra de Tramuntana. Les tasques han durat poc més de 50 dies i s'ha fet feina a Pollença, Mortitx, Fornalutx, la Comuna de Bunyola, Muleta i Valldemossa.

Segons ha declarat el conseller Vicenç Vidal, "es tracta d'una prova pilot que hem duit a terme a tres bandes amb productes biodegradables". A més, considera que s'ha fet una bona feina, de manera que " esperam  estendre el marge d'acció a altres indrets de la Serra".

L'Estel de Llevant, ajuda a persones amb problemes mentals a millorar les seves condicions personals, socials i laborals. El seu representant,  Quintín  Clar Puig, ha explicat que "hi han participat brigades de tres persones i un monitor que han fet ús de productes biodegradables per esborrar les marques a les roques". També ha destacat la bona feina per part dels operaris i la  paciència  que requereix aquesta tasca.

Per la seva banda, la directora de Paratge Natural de la Serra de Tramuntana  Susana  Llobet Brossa ha explicat que "a part de les pintades als itineraris,  hi ha hagut  un augment de pintades més  elaborades  i no entenem  per què ; fets com els apareguts al torrent de  Pareis  ho confirmen", ha dit. De fet, com ja va informar l'ARA Balears, l'entorn natural de les Illes Balears pateix tota classe d'accions perjudicials. 

Llobet ha recordat que reben molta ajuda per part de la ciutadania, atès que "a través de  les  xarxes socials contacten ràpidament amb la Conselleria o els agents de Medi Ambient per informar d'on es troben les pintades", ha dit.

Vandalisme a la Serra de Tramuntana

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF