Cemex apura el termini per presentar l'ERO de la fàbrica de Lloseta

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela s'ha reunit aquest dilluns amb els treballadors de Cemex

El conseller de Treball, Comerç i Indústria,  Iago   Negueruela , s'ha reunit aquest dilluns amb els treballadors de l'empresa  Cemex  per traslladar el que es va plantejar a Madrid i la proposta de la taula de negociació amb l'empresa. "Esperam que es conegui la decisió de l'empresa en les pròximes hores", ha dit Negueruela sense donar cap novetat sobre el futur de la cimentera.

Tot i això Cemex encara no s'ha pronunciat i està apurant el termini per presentar l'ERO de la fàbrica de Lloseta.  Negueruela  ha explicat que  continuen  a l'espera d'una resposta per part de l'empresa. "Esperam que acceptin la proposta conjunta de dimecres passat del Ministeri d'Indústria, dels governs d'Andalusia i de les Illes Balears i dels sindicats per fer una reunió prèvia a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i, per tant, no presentar-lo ja aquest dimecres".

La reunió amb el  comitè  de treballadors de  Cemex  ha servit per parlar de les possibles estratègies conjuntes, dels sindicats amb el Govern balear, en els diferents escenaris que puguin presentar-se pròximament i per crear una estratègia, sigui quina sigui la resposta de l'empresa, en cas que accepti o rebutgi la negociació.

La Conselleria espera que la resposta de la cimentera sigui positiva. "Hem de ser optimistes, però també realistes", afirma  Negueruela , que desitja que es produeixi un canvi de la decisió de l'empresa. "Que tres governs llancin una proposta amb el suport de les associacions sindicals crec que és important per a la companyia i  imagín que l'estan valorant", conclou.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF