El PP balear demanarà al govern espanyol que no es tanqui la central tèrmica del Murterar

Defensen que "el més important és la garantia de subministrament elèctric als ciutadans"

El PP balear, a iniciativa dels senadors Catalina Torres, Santiago Marí i Miquel Ramis, demanarà al govern espanyol que es mantingui en funcionament la central tèrmica del Murterar, a Alcúdia. Els populars defensen que "és la major font de subministrament elèctric de l'Arxipèlag i que el més important és la garantia de subministrament als ciutadans".

Respecte de la intenció del PSIB de tancar de manera progressiva abans de 2020 la central tèrmica de carbó per la substitució de cinc parcs fotovoltaics, Miquel Ramis ha afirmat aquest divendres que "la decisió del PSIB suposa una amenaça a la seguretat de subministrament elèctric. És molt temerari pensar que el subministrament està garantit sense aquesta central, amb energies alternatives, que depenen del sol i vent que faci cada dia".

En la mateixa línia, el senador popular també ha manifestat que el tancament de la central tèrmica suposaria l'eliminació de 400 llocs de feina, la qual cosa seria "un drama social". Ramis ha declarat que "les explicacions que tractaran de recol·locar tots els treballadors del Murterar sonen més a bones intencions que a fets concrets".

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF