La murada de Palma disposarà d'un protocol per poder mantenir-la amb agilitat i rapidesa

La responsabilitat del seu manteniment passa d'EMAYA a Infraestructures

L'Ajuntament de Palma ha aprovat les condicicions per a la contractació de serveis i treballs de neteja, restauració, manteniment i conservació de la murada de Palma, en el tram des de l’Hort del Rei fins al baluard del Príncep. 

El regidor d'infraestructures de Palma, Rodrigo Andrés Romero, ha explicat que a partir de l'adjudicació del contracte, el manteniment serà responsable de la seva àrea, també ha recordat que ara les tasques de reparació a la murada són competència d’Emaya, l’empresa pública no pot actuar sense instruccions i permís previ de la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca o la Comissió de Centre Històric del Consistori a causa del component patrimonial de la murada i que aquest protocol permetrà actuar amb major rapidesa.

El pressupost màxim de licitació acordat és de 720.000 euros i la durada inicial del contracte seria de quatre anys, sense incloure possibles pròrrogues i modificacions.

La proposta inclou les obligacions de reposar peces, restaurar el marès, eliminar la vegetació invasiva i els grafits i totes les tasques de seguiment, conservació i manteniment que facin falta. Cal recordar la importància d’aquestes tasques, atès que la murada de Palma és un element catalogat molt important per al patrimoni de la ciutat.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF