El Mur de la Memòria comptarà amb el nom de 17 respresaliats més

Durant aquest dissabte es durà a terme la cerimònia d'incorporació d'aquestes víctimes del franquisme

El Mur de la Memòria del cementeri de Palma acollirà aquest dissabte l'acte "17 noms més a recordar", que servirà per a incorporar 17 noms de represaliats i víctimes del franquisme proposats per l'entitat Memòria de Mallorca, segons ha informat el consistori.  Durant aquest acte, familiars, entitats i autoritats recordaran la figura dels recordats. Un fragment de l'obra "Els altres", de Salvador Oliva, i una ofrena floral tancaran l'homenatge.

Els nous noms que s'incorporen són: Bernat  Bibiloni Agueda  Campos, Jaume Vicens,  Erwin  Bresler , Salvador Solà, Teresa  Bellera , Amalia Lobato, Joan  Augosto  Das  Neves , Karl "L'Alemany", Rafael  Picornell , Vicente Llopis, Macià Salvà, Sebastián Vidal, Ernesto Ribas, Pere Garcia Méndez, Antoni  Castañer  i Matías  Estarás .

El Mur de la Memòria és un projecte de recuperació de la memòria històrica del període de la II República, la Guerra Civil i la repressió.  Es va iniciar el mes de maig de 2011, amb l'objectiu d'oferir un reconeixement públic i institucional a les persones que van morir a causa de la repressió feixista durant la guerra i la posterior dictadura franquista. 

El Mur fa presents els noms de les víctimes i serveix per a retornar-los una identitat amagada i oblidada, i perquè les seves famílies puguin recordar. És un espai públic fruit de la recerca que, desgraciadament, va descobrint i incorporant nous noms a aquesta llista, ha assenyalat el consistori en el seu comunicat.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF