Els pensionistes de Mallorca es manifesten de nou: "Exigim el dret a tenir una pensió digna"

Entre d'altres mesures, reclamen que la pensió mínima se situï en 1.080 euros

El Moviment de Pensionistes de Mallorca s'ha manifestat aquest dimarts a la plaça d'Espanya per exigir noves mesures que garanteixin el dret a tenir "una pensió digna". Entre d'altres mesures, els jubilats demanen que el cobrament de la pensió mínima se situï en els 1.080 euros, "tal com recomana la Carta Social Europea".

El portaveu del moviment, Javier Ponce, ha destacat que "volem restablir l'edat de jubilació ordinària a 65 anys, amb voluntat d'anar avançant en el futur cap als 60 anys". Ponce ha assenyalat també que "s'ha d'exigir la jubilació anticipada, amb el 100% de la prestació sense penalitzar, per a les persones que comptin amb 40 anys o més cotitzats".

De la mateixa manera, el portaveu ha subratllat la importància de recuperar el poder adquisitiu de les pensions públiques: "És fonamental aplicar les pujades reals de l'IPC, amb fórmules de garantia de recuperació del poder adquisitiu que hem patit".

Amb tot, els pensionistes han explicat que el pròxim 2 de febrer es durà a terme una manifestació a tot l'Estat per "continuar lluitant per un sistema de pensions més just i suficient per garantir el nostre dret a una vida digna". L'acte de protesta a Palma es farà a la plaça d'Espanya a partir de les 11 hores.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF