Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Els Mossos i la fiscalia investiguen el Proyecto Pilla Pilla, un grup que assetja gais

El fenomen, que s'estén per les xarxes socials, és d'abast europeu. Els impulsors se citen amb homes que volen tenir relacions sexuals amb joves de 16 anys i els preparen una emboscada i pengen les imatges a la xarxa

Els Mossos d'Esquadra i la Fiscalia d'Odi i Discriminació investiguen un grup que es fa anomenar Proyecto Pilla Pilla i que es dedica a assetjar gais i penjar els vídeos a les xarxes socials.

Està considerat un fenomen d'abast europeu i s'estén per les xarxes socials. Segons expliquen a la seva pàgina de Facebook –que va ser tancada però ja s'ha reobert–, els impulsors se citen amb homes que volen tenir relacions sexuals amb joves de 16 anys i els preparen una emboscada: els graven amb una càmera i els humilien penjant les imatges a la xarxa.

Segons ha informat la policia catalana en una nota, els Mossos, a banda de la investigació, han iniciat accions enfocades a la prevenció, parlant amb els col·lectius més afectats, especialment la comunitat gai.

Han posat en coneixement de totes les associacions una adreça de correu electrònic específica per "expressar les seves inquietuds" o aportar informació sobre el cas. La policia aconsella, junt amb l'Oficina de No Discriminació de l'Ajuntament de Barcelona, disposar del màxim de dades quan es queda amb una persona per primer cop, informar una persona de confiança del lloc on serà la cita, evitar anar-hi sol i contactar amb la policia davant qualsevol sospita.

Els Mossos demanen que totes les persones que s'hagin vist afectades ho denunciïn a la comissaria més propera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF