Moren dues persones més amb coronavirus a les Illes i deu superen la malaltia

A les Balears hi ha 153 casos positius actius, nou menys que aquest diumenge

La Conselleria de Salut i Consum ha informat aquest dilluns que a les Balears hi ha 153 casos positius actius de coronavirus, és a dir, nou menys que aquest diumenge. D'altra banda, 1.702 persones s'han curat, deu més que ahir. Així mateix, el Servei d'Epidemiologia ha notificat dues defuncions noves, i el total acumulat és de 226 morts. Aquest diumenge es va verificar un cas nou de covid-19 i, per tant, l'acumulat és de 2.081 positius notificats amb prova PCR (1.826 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera).

Situació als hospitals

Pel que fa a la situació assistencial als hospitals, Salut ha assenyalat que la és la següent: a Mallorca hi ha 82 persones hospitalitzades, 19 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 20 persones reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC) i 142 són seguides al seu domicili per part del servei d'Atenció Primària, tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca hi ha dues persones hospitalitzades (cap a l'UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa són 17 les persones ingressades a l'hospital (4 a l'UCI) i una persona rep atenció per part d'Atenció Primària a Eivissa i una altra a Formentera. A més, s'ha notificat que u n usuari d'una residència de persones grans d'Eivissa, que havia rebut l'alta hospitalària, ha hagut de ser reingressat a l'hospital de Can Misses després de donar positiu novament en la prova diagnòstica. Segons ha explicat l'àrea de Salut de les Pitiüses, els pacients que donen positiu després de proves negatives ho fan, normalment, perquè queden restes mortes del virus i el seu reingrés es decideix per precaució.

Personal sanitari

La Conselleria ha exposat que des que va començar l'epidèmia, s'han detectat 357 casos positius entre els professionals que fan feina als centres sanitaris, un 17,3% dels 2.081 casos que s'han detectat. Entre tots aquests casos, hi ha 44 sanitaris que són positius actius, xifra que representa un 0,3% dels 16.000 professionals que fan feina a les Balears. Un total de 101 estan en vigilància activa.

Cap cas nou a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, Salut ha apuntat que els centres no han notificat cap cas nou de coronavirus ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d'ara, hi ha 39 residents amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 221 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 24 continuen contagiats i 139 s'han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, tampoc no s'hi ha detectat cap cas nou i ja s'ha registrat una curació total entre els treballadors. La situació continua sent la mateixa que aquest diumenge: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre que queden dos casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF