Els dos germans trobats morts en un pis de Getafe van ser ofegats abans de l'incendi

El pare justifica la seva acció en una carta i la mare declara que no estaven en procés de separació amb el seu marit

L'autòpsia ha determinat que els dos germans trobats morts ahir en un pis de Getafe van ser ofegats abans de l'incendi que es va produir al domicili. El pare dels menors, que després dels fets s'hauria suïcidat tirant-se a les vies del tren, va deixar una carta manuscrita -que la policia va localitzar entre la seva roba- en què justificava la seva acció amb l'argument que els fills no patissin, segons Efe. Ho vinculava amb la paràlisi cerebral que patia el nen de 13 anys, que es va trobar sense vida -una vegada apagat el foc- al costat de la nena de 8 anys; els dos germans eren sobre el llit dels seus pares. Amb l'autòpsia s'ha conclòs que els menors van morir abans de l'incendi perquè s'han localitzat restes d'aigua als seus pulmons però cap substància relacionada amb el foc.

El pare i suposat autor de la mort dels petits no treballava i es dedicava plenament a l'atenció del nen de 13 anys, ha informat Efe. Segons la investigació, l'home, de 46 anys, hauria ofegat els seus fills abans de portar-los al dormitori de matrimoni, tombar-los al llit i calar foc a l'habitació. La Policia Nacional, que és qui ha assumit la investigació, considera que el pare va aprofitar que la mare dels menors no era al domicili per provocar l'incendi, i que a continuació se'n va anar del pis tancant la porta i es va llançar a les vies del tren. De fet, va ser la mare dels petits qui va obrir la porta als bombers, ja que va tornar al domicili en el moment que arribaven els efectius per sufocar el foc, després de rebre l'avís dels veïns. L'avís per l'incendi es va produir a les 20.15 hores, i el de l'atropellament del tren a les 20.30 hores.

No s'estaven separant

Segons Efe, la mare dels nens ha declarat avui que no estaven en procés de separació amb el seu marit i ha afegit que l'home no tenia motius aparents per matar-los. Quan va conèixer els fets, la dona va patir una forta crisi d'ansietat per la qual va ser atesa per psicòlegs.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF