SUCCESSOS
Societat 06/06/2013

Mor la jove nigeriana agredida a Bilbao pel fals mestre shaolin

Aguilar ingressa a presó acusat de l'assassinat de dues prostitutes

Oskar Bañuelos
2 min

Bilbao.Juan Carlos Aguilar, de 47 anys, s'havia fabricat durant anys una falsa personalitat. L'aparador, però, s'ha esmicolat en els últims dies, després que l'Ertzaintza el detingués com a presumpte assassí de la nigeriana Mauren Ada Ortuya -que ahir al matí va morir per les brutals lesions provocades pel fals mestre shaolin- i de Jenny Sofía Rebollo, una immigrant colombiana de 40 anys que també exercia la prostitució, les restes de la qual van ser localitzades en bosses d'escombraries al gimnàs d'arts marcials Zen4, ubicat al centre de Bilbao.

L'impressionant currículum de l'expert en arts marcials només era una gran i macabra farsa. L'única cosa certa és que el 1995 va viatjar a la Xina i va estudiar, com moltes altres persones, en un centre d'entrenament governamental. Quan va tornar el 1996 s'havia convertit en un monjo i en un mestre shaolin que en realitat mai va ser. El que sí que comenten els que el coneixien és que Aguilar és una persona "molt hàbil" per vendre's bé i fer negocis.

En un comunicat difós aquesta setmana per Shaolin Temple Spain -l'únic centre oficial reconegut a l'Estat-, els seus responsables acusaven Aguilar de ser "una mica sectari" i vendre "el que no era". En un dels vídeos que va publicar a internet, el fals mestre shaolin es feia anomenar Huang C. Aguilar, es presentava com a "abat del monestir Sifú" i es referia al seu gimnàs de Bilbao -avui convertit en un macabre espai de tortura on van aparèixer les restes de la colombiana Jenny Sofía Rebollo- com el "Monestir Budista Oceà de la Tranquil·litat".

Personalitat controvertida

Des de feia anys diverses persones que van tractar Aguilar intuïen que l'home no era el que deia ser. Alguns exalumnes, per exemple, havien posat en dubte la seva personalitat en fòrums a internet. "M'entreno amb Juan Carlos Aguilar i la veritat és que em sorgeixen moltíssims dubtes sobre la seva integritat, la seva sinceritat i els seus propòsits", es pot llegir en un conversa del 2006 entre dos alumnes. "Els seus propòsits i motivacions també són un misteri per a mi. En el fons, no crec que tingui males intencions, però això no vol dir que hàgim de deixar la nostra via a les seves mans, creences o expectatives", li responia un altre deixeble. Dos anys després, el 2008, un altre internauta definia així Aguilar: "Al principi era un professor d'arts marcials una mica estrany i divinitzat. Avui la seva organització no deixa de ser una secta en la qual els seus alumnes el comparen amb Buda i Jesucrist".

Mentre la imatge fabricada per Aguilar es desmunta -ahir van continuar les mostres de solidaritat amb les víctimes-, el fals mestre shaolin va dormir a la presó de Basauri acusat d'assassinar dues dones que exercien la prostitució.

stats