Esquarteren la balena trobada a Cala Millor per retirar-la de la platja

Posteriorment, les restes de l'animal seran incinerades a Son Reus

Esquarteren la balena trobada a Cala Millor per retirar-la de la platja. Aquest dilluns matí hi ha moltes visites escolars al lloc on es troba l'animal, just davant l'hotel Verònica. La brigada adjunta de Sant Llorenç ha col·locat una lona per evitar que el públic del passeig marítim presenciï l'esquarterament. Després serà incinerada a Son Reus.

La balena va aparèixer aquest dissabte a la platja de Cala Millor. Moltes persones que eren a la zona es varen adonar de la presència de l'exemplar a la vorera de la mar cap a les 17 h i varen avisar la policia i els responsables tècnics. Els cossos de seguretat, juntament amb els biòlegs, no hi arribaren fins passades les 22 h, i tot i que quan arribaren la balena encara estava viva, decidiren esperar més temps, fins que morí.

Cap a les 13.30 h de diumenge, l'animal fou tret de la mar pels serveis tècnics amb una grua. Un centenar de persones s'acostaren a la platja per veure de ben a prop com retiraven de l'aigua la balena.  Es tracta d'un exemplar de rorqual comú, l'espècie més gran de balena després de la blava, d'uns 15 metres de longitud. 

Testimonis del succés han assegurat a l'ARA Balears que veïns de la zona oferiren les seves barques per tornar la balena a la mar (quan encara estava viva), però la Guàrdia Civil decidí deixar-la a la vorera.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF