Mor Tomeu Amengual, un dels que varen fer vaga de fam per la llengua

Formava part del col·lectiu Música per la Llibertat, que actua cada dijous a la plaça de Cort des de fa 126 setmanes a favor dels presos polítics catalans

Tomeu Amengual, soci de Jubilats per Mallorca i un dels que juntament amb Jaume Bonet va fer vaga de fam per la llengua entre el 25 de març i l'11 d'abril del 2012 contra les polítiques lingüístiques del Govern del PP encapçalat per José Ramón Bauzá, va morir dissabte, segons ha informat l'entitat a través del compte de Facebook.

A partir de les 17 h d'aquest diumenge, al carrer Esteve número 14 del barri del Viver de Palma -on residia Amengual-, es podrà vetlar el difunt. Jubilats per la Llengua també ha informat que dimecres, dia 22, a les 18.14 h, l'incineraran al cementeri de Bon Sosec. "Que descansi en pau", conclouen a la nota.

Amengual formava part del col·lectiu Música per la Llibertat, que actua cada dijous a la plaça de Cort des de fa 126 setmanes a favor dels presos polítics catalans. De fet, dissabte varen denunciar l'intent de la Delegació del govern espanyol de "criminalitzar qualsevol dissidència", perquè un dels integrants pot arribar a ser multat.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF