Societat 20/01/2018

Mor el xef Paul Bocuse, pare de la 'nouvelle cuisine'

El cuiner, amb tres estrelles Michelin, era considerat "el pare de la gastronomia" a França

Ara
1 min
Una imatge d'arxiu de Paul Bocuse l'any 2007

BarcelonaPaul Bocuse, impulsor de la 'nouvelle cuisine' francesa i un dels cuiners més famosos de França, ha mort aquest dissabte als 91 anys, segons ha anunciat la seva família.

El president francès, Emmanuel Macron, ha lamentat la mort del cuiner amb un tuit en què deia: "Bocuse ja no hi és. Els xefs ploren a la cuina, a l'Elisi i a tot França. La gastronomia francesa continuarà sentint-se'n orgullosa".

En la mateixa línia, el ministre de l'Interior, Gérard Collomb, ha dit també a Twitter, que "la gastronomia està de dol". "El senyor Paul era França. Simplicitat i generositat. Excel·lència i art de viure. El pare de la gastronomia ens ha deixat. Que els nostres xefs, a Lió i a tots els racons del món, puguin cultivar durant molt de temps els fruits de la seva passió".

Bocuse va néixer el 1926 a Collonges-au-Mont-d'Or, a prop de Lió, i feia més de 50 anys que tenia tres estrelles Michelin. A més, havia estat distingit com a cuiner del segle per algunes guies gastronòmiques de renom.

El punt d'inflexió de la seva carrera va arribar als 70 amb la 'nouvelle cuisine', la tendència gastronòmica que es va convertir en sinònim de modernitat culinària, gràcies sobretot al seu llibre 'La cuina del mercat'.

stats