Mor Josep Bauzá, l'home més vell de Mallorca

Al mallorquí li faltaven pocs dies per celebrar el seu 108è aniversari

Josep Bauzá, l'home més vell de Mallorca, ha mort als 107 anys. Conegut pels seus veïns i amics com en Pep de sa Vaqueria, va dedicar tota la seva vida al camp. Tot i que ha residit pràcticament tota la vida a Alaró, va néixer a Llubí. Nascut el 12 de desembre del 1911, li faltaven poc més de deu dies de celebrar el seu 108è aniversari.

El seu malnom té relació amb la seva professió. Bauzà es dedicà durant més de 30 anys a la ramaderia. Era l'encarregat de munyir les vaques i, posteriorment, de repartir les botelles de llet pel municipi. En una entrevista a la revista Cent per Cent criticà l'expansió urbanística de la qual havia estat testimoni durant els seus 107 anys de vida. "Han venut Mallorca. Llavors, les possessions eren molt grans i duien molta força; ara, tot està farcit de casetes, els mallorquins ens hem tirat pedres damunt la teulada".

El mallorquí recordà la seva infància com una època en què res era similar a l'actual. "Per saber si era migdia, ens giràvem cap a la tramuntana, amb l'esquena a migjorn; si l'ombra que fa el teu cos t'arriba als peus, vol dir que ja és migdia" recordava amb enyorança.

Bauzá era l'home més vell de Mallorca des del 2012, quan Pep Mascaró, més conegut com el padrí Coca-Cola, va morir a 105 anys. En Pep de sa Vaqueria tenia dues filles, tres nets i tres renets.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF