Montoro garanteix la viabilitat de Correus

El ministre d'Hisenda ha destacat l'adaptabilitat de l'empresa davant els canvis en el sector

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha afirmat al ple del Congrés d'aquest dimecres que tant la viabilitat del servei públic de Correus com la mateixa empresa estan garantits, després que e ls sindicats CCOO, UGT, CSIF i Sindicat Lliure anunciassin ahir mobilitzacions i vaga per part de la plantilla.

Montoro ha reconegut la capacitat que ha tingut l'empresa d'adaptar-se als canvis en el sector i ha valorat l'actuació de la direcció i dels treballadors, que demanen una millora en el conjunt del servei.

Així mateix, la diputada  María Isabel Salud ha qüestionat les mesures concretes del pla estratègic de Correus i ha fet referència a les retallades en el finançament a l'empresa pública, que han implicat una disminució de 120 milions d'euros en els Pressuposts Generals de 2017 i unes pèrdues de 15.000 llocs de feina.

En resposta, Montoro ha afirmat que Correus “estabilitza el seu personal”, ja que des de desembre de 2015 ha incorporat 1.606 treballadors i des de desembre de 2016 fins avui ha tramitat 3.214 llocs de feina nous.

Finalment, ha destacat que "l'actual evolució de les línies estratègiques, centrades en la diversificació del negoci mitjançant la innovació tecnològica i digital, és fonamental pel reforçament de l'empresa en l'àmbit de la paqueteria i el comerç online".

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF