Publicitat
Publicitat

Montoro s'equivoca i promet a les mares treballadores uns ajuts fiscals que ja existeixen

"No tinc remei, avui no he triomfat", s'excusa el ministre d'Hisenda 

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha promès aquest dilluns uns incentius fiscals de 100 euros mensuals per a les mares treballadores. El problema és que aquests incentius ja existeixen.

Montoro ha fet l'anunci al matí durant unes jornades sobre la reforma fiscal celebrades a Madrid. Posteriorment, però, ha hagut de fer marxa enrere: "Ho sento, no tinc remei, avui no he triomfat", s'ha excusat el ministre. "Però estem per al que estem, que no és per fer anuncis sinó per fer política".

De fet, aquesta rebaixa fiscal va ser introduïda el 2002 per l'últim govern d'Aznar, quan el mateix Montoro era ministre. 

Rebaixa de societats

El ministre havia fet l'anunci en un esmorzar amb directius en el qual també havia anunciat una rebaixa del tipus nominal de l'impost de societats, perquè s'acosti a nivells "més realistes" i per tal de millorar la competitivitat del país. D'aquesta manera, l'executiu preveu reduir el tipus nominal d'aquest impost tant a grans empreses com a pimes, unificant-los tots dos en un 20%. Actualment, el tipus nominal de l'impost de societats és d'un 30% per a les grans empreses i un 25% per a les pimes.

El ministre ha insistit, a més, que la rebaixa de l'IRPF serà per a tots els contribuents i que no es tocarà l'IVA. Tot això, amb l'objectiu, segons Montoro, de fomentar l'estalvi, la recapitalització i la competència de les empreses.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF