L'Ajuntament de Palma apujarà els preus públics del taxi una mitja de 2,43% després de no fer-ho des de 2012

L'acord es durà a aprovació el proper ple de febrer i després haurà de superar el dictamen favorable de la Comissió de Preus del Govern

L'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma actualitzarà una mitjana d'un 2,43% les tarifes de taxi després de no fer-ho des de 2012. Amb aquesta decisió, es dona resposta a les peticions del sector, que havien sol·licitat una pujada dels preus públics. L'acord es durà a aprovació el proper ple de febrer i després haurà de superar el dictamen favorable de la Comissió de Preus del Govern de les Illes Balears.

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha remarcat que aquesta actualització dels preus es va debatre a la darrera Comissió de Seguiment del Sector del taxi i que compta amb el suport de la majoria empresarial del sector. Ferrer ha exposat que la proposta unifica suplements amb l'objectiu d'oferir "una imatge de qualitat del servei".

El regidor ha explicat que des de 2012 les tarifes estaven congelades perquè va coincidir amb un moment complicat per una inflació negativa i modificar els preus hauria obligat a disminuir-los gairebé un 2%. "Ara la situació ha canviat i, per això, hem decidit dur a terme aquesta pujada", ha manifestat Ferrer.

La modificació s'ha elaborat d'acord amb un informe tècnic de preus que ha tingut en compte ingressos i despeses i que "cerca mantenir l'equilibri entre ambdós conceptes", ha assegurat el regidor.

Novetats

L'acord contempla diferents novetats. D'una banda, s'eliminen els complements per paquet/maleta, pujada a na Burgesa, aeroport, interior aeroport i recollida al dic de l'Oest / dic de Paraires, que tenien un preu de 2,90 euros, i es crea un nou suplement de 4,40 euros, port/aeroport, que engloba tots els suplements eliminats.

També es crea un suplement per als taxis de set places que permetrà cobrar un 1,10 euros per cada ocupant extra a partir de la cinquena plaça. De la mateixa manera, es crea un complement de 5 euros per al transport de bicicletes, sempre que suposi que s'han de baixar els seients.

Per últim, s'actualitza la carrera mínima des de l'aeroport. La diürna passa de 13 a 16 euros i la nocturna, de 13 a 18 euros. Aquesta pujada no s'aplicarà als usuaris que duguin la targeta ciutadana o la targeta intermodal, que continuaran abonant el preu de 13 euros. "Amb aquesta mesura garantim les condicions de mobilitat de les barriades més properes a l'aeroport, com el Coll d'en Rabassa, Can Pastilla i s'Arenal", ha remarcat Ferrer.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF