El filòleg Miquel Sbert dona el sus a la XIII Fira del Llibre Antic i d'Ocasió

Amb el pregó 'Tres plaguetes' ha recordat la permanència del llibre davant els "enemics poderosos"

El filòleg i pedagog mallorquí Miquel Sbert ha donat el sus a la tretzena edició de la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió, que acullen els jardins de la Misericòrdia, amb un pregó titulat 'Tres plaguetes'. Sbert ha recordat el regal d'"un bon amic meu", tres llibrets de gloses mecanografiades que "no trobarem a les biblioteques ni en aquell pou sense fons que és Amazon". La millor excusa per reivindicar un llibre què "qui sap si està en estat d'obsolescència" però que encara es viu malgrat "els enemics, que són molt poderosos".

Sbert ha parlat del llibre antic com "una incitació a l'aventura" que "no té límits, ni fronteres" i ha qualificat els jardins de la Misericòrdia de "finestró obert a un marc de llibres" de tota classe que inciten a "un viatge fantàstic a la meditació reposada".

Al davant hi havia nombrós públic i darrere l'aplaudien el conseller d'Educació, Martí March; el conseller insular de Cultura, Xesc Miralles, i el director insular, Rafel Creus.

En la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió, que estarà oberta fins al 5 de maig, hi participen tres llibreries de València i una de Palma. Hi ha "llibres que mai no moren, amb el seu passat i la seva història i un recorregut davant", segons Miralles. El també vicepresident del Consell ha assenyalat que posteriorment, amb motiu de la celebració del Dia del Llibre, el pròxim 23 d'abril, es faran altres activitats culturals.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF