50 ponents participaran en les Jornades per avaluar l'evolució de la Reserva de la Biosfera

L'objectiu de la trobada és que els ponents exposin la seva percepció dins el seu àmbit de feina o especialitat, i les previsions de cara als pròxims 5-10 anys

Menorca acollirà del 22 al 27 d'aquest mes, i el 10 de novembre les Jornades sobre els 25 anys de la Reserva de la Biosfera, que, amb el títol 'Mirant cap al futur', valoraran l'evolució de l'illa com a Reserva. Hi participarà una cinquantena de ponents. Aquestes jornades científiques són organitzades des de 1989 per l'Institut Menorquí d'Estudis, a través de l'Observatori Socioambiental de Menorca, i tenen caràcter quinquennal.

Així, les jornades pretenen que els ponents exposin la seva percepció dins el seu àmbit de feina o especialitat, i les previsions de cara als pròxims 5-10 anys. La trobada es divideix en cinc blocs temàtics i tres sessions especials. L'eix central és el futur en cada un dels espais de gestió i coneixement. Els blocs són 'Economia i turisme', 'Energia, residus, aigua i mobilitat', 'Territori i biodiversitat', 'Paisatge i patrimoni cultural' i 'Benestar social'. En cada un d'aquests blocs es plantejaran tres preguntes sobre temes d'actualitat que poden influir en el futur a curt i mitjà termini. 

La intenció dels organitzadors és trobar resposta a les dues grans preguntes o incògnites que es plantegen, les previsions per als pròxims anys, si es continua amb les tendències actuals, i una proposta d'accions concretes a dur a terme per millorar l'escenari futur. Cada bloc temàtic es tancarà amb una taula rodona. Els actes s'efectuaran al Consell Insular de Menorca, l'Institut Menorquí d'Estudis i al Seminari de Ciutadella. D'altra banda, les Jornades comptaran amb tres sessions especials, una on representants de tots els municipis de Menorca debatran sobre la feina que l'administració local ha fet en el marc dels 25 anys de la Reserva de la Biosfera, una segona sessió que consistirà en una visita guiada a la finca d'Alforí de Dalt i, finalment, el 10 de novembre s'exposaran les conclusions a l'illa del Llatzeret del port de Maó.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF