Més de 2.100 persones han pres part en els pressupostos participatius de l'Ajuntament de Palma

Els residents en el municipi poden votar a la web del Consistori fins diumenge a mitjanit

Un total de 2.142 persones han emès el seu vot via la web www.tufaspalma.cat en els pressupostos participatius de l'Ajuntament de Palma, una xifra que suposa un increment del 48% sobre l'any passat, en el qual votaren 1.440 persones.

Aquest diumenge, 16 de setembre, a les 23.59.59 hores acaba el termini per poder votar algun dels 34 projectes dels pressupostos participatius 2018.

La regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, en un comunicat de premsa, ha animat tothom a prendre part en aquesta edició. "Aquesta és una eina que fa que Palma sigui una ciutat més democràtica. Volem que es vagi consolidant i per això anim tothom a visitar la web i triar directament en quins projectes s’inverteixen 1,5 milions d’euros del pressupost”, comenta la regidora, que valora positivament el fet que "a 24 hores de tancar les votacions hagin votat 700 persones més que l’any anterior".

A més, el dijous dia 20 a les 18 hores l'àrea durà a terme l’acte d’escrutini públic, en què es donaran a conèixer els resultats d’aquesta edició a la sala de plens.

53.669 visites i 44 debats

Des de l’àrea es valora positivament el funcionament de la plataforma web www.tufaspalma.cat, que comprova que els vots emesos corresponen a persones empadronades a Palma i en verifica la identitat via mail o telèfon.

Així, des que es posà en marxa, el juny de 2017, la web ha rebut 53.669 visites i té  8.464 persones registrades. En total, s’han generat a la web 44 debats de temàtiques diverses.

Els propers dies la web www.tufaspalma.cat continuarà amb la secció d’entrevistes col·lectives a responsables polítics amb la figura dels coordinadors de districte. Així mateix, al llarg del mes d’octubre es realitzarà via aquesta web una consulta sobre les festes de Sant Sebastià i també per triar de manera directa quins artistes principals actuen en determinades places.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF