Més de 200 negacionistes de la pandèmia es manifesten a Eivissa

La protesta no havia estat comunicada a la Direcció Insular i la majoria dels participants duia posada la mascareta

La Delegació del govern espanyol ha informat que aquest divendres a la tarda hi ha hagut una manifestació a Vara de Rey, a Eivissa, en contra de la nova normalitat. La protesta, que no havia estat comunicada a la Direcció Insular, ha transcorregut sense incidents greus i no hi ha hagut detinguts. Segons dades de la Policia Nacional, han assistit entre 200 i 300 persones de diferents col·lectius: comerciants, antimascaretes i negacionistes de la pandèmia.

Segons ha apuntat la Delegació del govern espanyol, també hi han assistit famílies amb nins. No obstant això, la majoria de participants duia la mascareta posada, ha assenyalat la Delegació. 

La Policia Nacional tenia un dispositiu de seguretat amb diversos equips de Seguretat Ciutadana, als quals s'han sumat efectius de la Policia Local. En finalitzar la manifestació, la Policia Nacional ha identificat més d'una desena de persones i ha aixecat almenys 11 actes per desobediència a l'autoritat. La Delegació del govern espanyol ha destacat que aquesta xifra podria augmentar.

Aquestes actes es tramiten per la Llei de Seguretat Ciutadana com a desobediències a l'autoritat, ja que les persones denunciades no han fet cas a les ordres dels agents que es posessin les màscares. Les sancions imposades ascendeixen a 2.000 euros de mitjana, recalca la Delegació del govern espanyol. Si a més de la desobediència, la persona denunciada és l'organitzadora de la manifestació no comunicada a la Delegació del Govern o a la Direcció Insular, se li afegiria una altra multa de 600 euros.

Prop de 300 negacionistes de la pandèmia es manifesten a Eivissa

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF