Troben més de 50 morenes mortes a les platges d’Eivissa

El Consell investiga quines en poden ser les causes

Durant el mes d'agost, més d’una cinquantena de morenes han aparegut mortes a les platges d’Eivissa, segons una informació d'IB3. 

Les primeres varen aparèixer a la platja de Talamanca el passat 7 d'agost, i, tot i que inicialment les autoritats consideraren que es tractava d'un episodi puntual sense importància, una setmana després, quan en seguiren apareixent exemplars morts aquesta versió quedà totalment descartada.

El 8 d'agost va aparèixer un altra morena morta a la platja d'en Bossa i, dies després, en altres platges de Santa Eulàlia. Davant les repetides aparicions, l'alarma saltà entre els residents.

La mortalitat d’aquests peixos ha posat en alerta les administracions i els experts, que han activat una recerca per esbrinar què causa la mort d'aquests animals. El Centre de Recuperació d'Espècies Marines (CREM) i els tècnics de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa treballen per esclarir els fets. Inicialment s'analitzà l'aigua de les platges d'Eivissa, però els resultats foren normals.

El Consell d'Eivissa continua actualment amb la investigació d'aquest fenomen i estan pendents de l'anàlisi que es realitza a Galícia.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF