Més de 1.200 estudiants afronten la repesca de la Selectivitat per juliol

És la primera vegada que a les Balears les provés d'accés a la universitat es deixen de fer al setembre i s'avancen a aquest mes

Un total de 1.216 estudiants s'han matriculat per realitzar entre dimarts i dijous les proves de repesca de les proves de Batxillerat per a l'accés a la universitat (PBAU), antiga Selectivitat. És la primera vegada que a les Balears les proven passen a fer-se al juliol, ja que fins ara la convocatòria extraordinària era per setembre.
 
A la prova, s'hi presenten els alumnes que no varen superar la convocatòria de juny i els que aspiren a millorar nota. Un 61,1% dels matriculats són dones.
 
Les proves es realitzen a Palma (UIB), Eivissa (IES Isidor Macabich), Formentera (IES Marc Ferrer) i Menorca (IES Josep Miquel Guàrdia). A Mallorca, duen a terme la prova 997 estudiants; a Menorca, 78; a Eivissa, 153, i a Formentera, 8.

"Cada vegada són més les comunitats autònomes on ja s’ha avançat del setembre al juliol la convocatòria extraordinària de les proves d’accés. I hi ha estudis, com el de la Universitat de València, que diuen que els resultats de les proves d’accés milloren amb l’avançament de dates", expliquen des de la UIB.

Els enunciats i protocols de les matèries (excepte els d'idiomes) es presentaran en català, tot i que n’hi haurà una versió traduïda al castellà per a les persones exemptes de català i per als alumnes que ho demanin. Els exàmens tant es podran respondre en català com en castellà, excepte en les matèries de Llengua i Literatura Catalanes, Llengua i Literatura Castellanes i de primera llengua estrangera, que s’han de respondre en l'idioma que correspongui.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF