Societat 08/09/2020

Més de 300 empreses s'han beneficiat del pla de reactivació del Consell de Mallorca

Uns 4.300 autònoms també rebran ajuda econòmica

Catalina Riera
2 min
La seu del Consell de Mallorca.

PalmaMés de 300 empreses de Mallorca s'han beneficiat del Pla de reactivació social i econòmica Mallorca Reacciona que el Consell de Mallorca va posar en marxa dia 8 de maig. Així mateix, en tema de liquiditat, Cladera ha assegurat que més de 4.300 autònoms de Mallorca també podran accedir a l'ajuda. Així ho ha dit aquest dimarts la presidenta de la institució, Catalina Cladera, abans de reunir-se amb els agents econòmics i socials de l'Illa per fer un seguiment d'aquest pla.

Hi han participat el secretari general d'UGT, Alejandro Teixias; el secretari general de Comissions Obreres (CCOO), José Luís García; la presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas, i el president de la Petita i Mitjana Empresa (Pimem), Jordi Mora. Tots ells van contribuir en el pla de reactivació Mallorca Reacciona, amb diferents aportacions que han contribuit a fer que les mesures arribin als diferents sectors socials i economics, informa el Consell de Mallorca en una nota.

Cladera ha recordat que aquest pla té un pressupost de 100 milions d'euros "que ja estan en marxa" i que està destinat a quatre eixos principals: a l'atenció social, a la reactivació econòmica, a les inversions municipals i a la modernització de l'administració insular. En aquest sentit, ha exposat que fins ara s'han atès més de 4.700 telefonades d'emergència social, 780 en temes de violència de masclista, i que s'ha donat un habitatge a més de 60 dones que sortiren de la prostitució. També ha apuntat que s'han dut a terme 2.6002 cites dels 20 agents de suport desplegats per diversos municipis de l'Illa per ajudar els autònoms i empresaris de Mallorca, amb la col·laboració dels ajuntaments de menys de 20.000 habitants.

Una altra qüestió que ha tractat Cladera ha estat la de dels romanents. La presidenta del Consell considera que aquests estalvis "han de quedar a Mallorca, als ajuntaments o al Consell de Mallorca", i que s'ha de trobar una solució a aquests "recursos bloquejats" que són al banc i "costen uns interessos". En aquest sentit, ha exposat que s'està estudiant l'acord "que permeti a les entitats locals fer un préstec a l'Estat, però que ens torni un interès del 35% els pròxims dos anys".

stats