Més d'una cinquantena de persones es concentra a Cort contra la sentència de la Manada

L'acte s'ha dut a terme com a conseqüència de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Navarra de descartar condemnar els agressors per violació

Més d'una cinquantena de persones s'ha reunit a la plaça de Cort de Palma en contra de la sentència de la Manada. Han estat convocats pel Moviment Feminista de Mallorca. L'acte s'ha  dut  a terme com a conseqüència de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Navarra de descartar condemnar els agressors per violació.

La concentració ha estat silenciosa, llevat d'un aplaudiment després que una de les dones presents ha recordat "les dones que el 1936 van morir per aconseguir els mateixos drets que encara no tenim". A més, ha qualificat la sentència com una "vergonya". 

Entre els assistents hi havia Sonia Vivas; el regidor d'Igualtat de Cort, Aligi Molina, i la directora de l'IB Dona, Rosa Cursach.

La  nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Navarra descarta condemnar els membres de la Manada per violació, perquè no creu que actuassin amb violència ni intimidació, els dos requisits que estableix el Codi Penal actualment perquè es pugui parlar d'agressió sexual. Pels magistrats que han avaluat el cas, l'existència de violència implica una força física evident i la d'intimidació una amenaça explícita cap a la víctima.

EDICIÓ PAPER 22/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF