Menorca tornarà a la normalitat d'aquí a un màxim de 48 hores

El delegat de Red Eléctrica a les Illes Balears, Eduardo Maynau, assegura que la primera línia que entrarà en funcionament serà la de Dragonera-Mercadal

El delegat de  Red   Eléctrica  a les Illes Balears,  Eduardo   Maynau , ha confirmat aquest dilluns que el subministrament elèctric a Menorca es restablirà en un període màxim de 48 hores, després que una bona part del servei quedàs interromput des de diumenge pels danys causats en l'estesa elèctrica per un cap de fibló.  La primera línia que entrarà en funcionament serà la de Dragonera-Mercadal i en paral·lel s'avançarà en la restauració de la Dragonera-Ciutadella.

D'altra banda, per minimitzar el temps d'espera, des de diumenge s'està donant suport a Endesa per a l'enviament de grups electrògens que permetin restablir l'electricitat als consumidors en les pròximes 24 hores a través de la xarxa de distribució.

Aquest dilluns dematí ha arribat al port de Ciutadella provinent de Barcelona un contingent de 14 grups electrògens que s'estan instal·lant progressivament en les ubicacions que per a la Direcció General d'Emergències del Govern balear són una prioritat, com ara geriàtrics o centres de salut. La previsió és que aquest  dimarts ja es disposi de més de 30 grups.

Els municipis afectats per l'apagada són Ciutadella, es Mercadal, es Migjorn, Ferreries i una part d'Alaior, i l'afectació en usuaris baixa a 33.280, quan inicialment la xifra facilitada per les autoritats era de 38.000.La presidenta del Consell de Menorca,  Susana  Mora, ha assegurat que, "desgraciadament, les condicions meteorològiques no ajuden a avançar amb la màxima celeritat que es desitja per tornar a la normalitat, però s'està fent tot el possible, amb la coordinació i la implicació de tots". Ha recordat, a més, que davant qualsevol incidència es contacti amb l'112.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha sumat a la reunió de seguiment de l'incident elèctric. La presidenta de l'executiu autonòmic ha demanat "perdó" i "tranquil·litat" als menorquins i ha recordat que s'està actuant en un "temps rècord".

Els col·legis i els principals equipaments públics han continuat la seva activitat. L'aeroport de Menorca també ha operat amb normalitat.

En canvi, PIME Menorca ha xifrat en un 65% les empreses menorquines que resten des de diumenge tancades sense generar activitat. Els comerços de mitja illa estan tancats i les benzineres, desbordades.

Finalment, s'ha decretat que un total de 53 efectius de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la Unitat Militar d'Emergències se sumassin entre avui i demà dematí a les tasques de restitució de la xarxa elèctrica i per garantir la seguretat ciutadana.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF