QUÈ ES COU?
Societat 13/09/2019

Menorca es prepara per a la seva quinzena més gastronòmica

La nova cuina menorquina i alguns dels seus principals temples estaran presents en una nova edició de la Mostra de Cuina de Menorca

Bep Al·lès
3 min
Menorca es prepara per a la seva quinzena més gastronòmica

CiutadellaMenorca es prepara per viure la seva quinzena més gastronòmica amb una nova edició de la Mostra de Cuina de Menorca, que organitza CAEB-Restauració i en què enguany participen 30 restaurants de tota l’illa, que oferiran diferents menús del 20 al 30 de setembre, amb uns preus que oscil·laran entre els 20 euros del menú mostra i els 65 euros d’alguns dels menús gastronòmics.

La nova cuina menorquina i alguns dels seus principals temples estaran presents en aquest esdeveniment gastronòmic que dona valor al receptari menorquí i també al producte local i que és a la vegada una bona oportunitat per gaudir dels grans plats de la nostra cuina, tants els d’innovació com els d’arrels.

Sa Pedrera des Pujol, Biniarroca, Torralbenc, Tast de na Sílvia, Tas des Mercadal, S’Engolidor, Rels, Sant Ignasi, Mon, Sant Patrici, Fuego-Can Faustino, Sant Joan Binissaida, Passió Mediterrania i Curniola 35 presentaran els seus menús de cuina d’autor o de nova cuina menorquina, mentre que Ca n’Aguedet, Es Barranc, Ses Voltes, Molí des Comte, Racó des Palau i Binissues oferiran la cuina tradicional menorquina. Els amants de la cuina marinera podran escollir les propostes de Can Nito de la Marina, Minerva, S’Amarador, Aquarium, Cas Cònsol o Sa Lliga Marítim.

Menjar per degustar

Entre els plats per tastar hi haurà les tradicionals albergínies plenes a la menorquina amb formatge DO Maó-Menorca, oliaigua amb crancs, amanida de sirviola, marrania amb cuixot, caragols amb cranca, faves amb fesols i sípia, pilotes de sípia, arròs melós amb sípia, perol de rajada al forn, calamars plens, conill amb ceba, popets amb ceba a la menorquina, calamars a la menorquina amb salsa d’ametlles, caldereta de marisc, arròs de la terra, ortigues de mar arrebossades, caldera de llagosta, cap-roig a la planxa, menjar blanc, ensaïmada de cabell d’àngel, calamarins saltats amb sobrassada, figues confitades, caldereta de rajada, rajada escabetxada, rajada a la mantega negra, costelletes d’anyell de llet de Menorca, ensalada de llagosta, púding de brossat, rajada fregida amb tombet i peix del dia confitat amb ceba i tàperes, entre altres propostes.

Dels plats de nova cuina menorquina ens han cridat l’atenció les croquetes de gambes amb safrà de Menorca, la terrina de bolets de l’illa (Homenatge a Ciceró), els peus de porc amb escamarlans, el lingot d’anyell de llet de Menorca, el bombó de sobrassada, les figues fresques amb oliaigua ponzu, les gambes a l’estil de Fra Roger, el tàrtar de camot, el tataki de bacallà, la pannacotta de figues, el tiramisú de formatge de Menorca, el carpaccio de gamba vermella, la sopa de meló i foie a la sal, la gamba en tres serveis, la croqueta de formatge vell de Menorca amb crema d’api i poma, el vogamarí gratinat al cava, el coulantet cruixent de sobrassada de poltrú i mel de Menorca, l’arròs de ganyell de porc i gambes i el pastís de formatge de Maó amb figat fet a casa i figues del Mercadal, que segur que seduiran els paladars més exigents.

És un bon motiu per fer una volta gastronòmica per Menorca, o bé per venir des de Mallorca o Barcelona a viure un cap de setmana de bon menjar i bon beure, i, de passada, gaudir dels encants de l’illa al mes de setembre, quan es pot alternar la gastronomia amb les platges, la Menorca talaiòtica, o bé fer un tram del camí de Cavalls o descobrir els nuclis antics dels diferents pobles, mentre gaudim d’uns dies de desconnexió. Això sí, si voleu gaudir dels menús els trobareu a la pàgina web de CAEB-Menorca, o bé als mostradors de la naviliera Balearia, però convé que reserveu taula, ja que la demanda és creixent any rere any i no sols de menorquins, sinó també de molts de mallorquins que ja tenen aquesta quinzena com una cita ineludible amb el bon menjar de l’illa.

stats