Menorca debat el futur dels oficis antics i les eines per garantir-ne la viabilitat

Les Jornades d'Oficis Artesans de Menorca se celebren demà i dissabte a Ciutadella i es Mercadal

El Consell de Menorca, a través del Centre Artesanal de l'illa com a espai adscrit a la Fundació Foment del Turisme, promou demà i dissabte a Ciutadella i es Mercadal les Jornades d'Oficis Artesans de Menorca, que du el títol "Oficis antics, oficis de futur". La idea d'aquestes jornades dirigides a tots els professionals del sector és millorar la competitivitat i contribuir al desenvolupament econòmic, cultural i social de l'illa.

La consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, ha recordat la importància de l'esdeveniment "volem debatre l'estat actual de l'artesania, la situació en què es troben els oficis d'arrel tradicional i volem aportar eines per garantir el seu futur més immediat". D'altra banda, Salord ha emfatitzat el sector, "l'artesania és part del nostre patrimoni i, com a tal, aporta singularitat, valor afegit i diversificació a la nostra economia".

Aquesta iniciativa pretén donar visibilitat als oficis antics, donar a conèixer les propostes que es plantegen en altres territoris amb problemàtiques similars, promocionar l'artesania tradicional i aportar noves eines que garanteixin la viabilitat de l'activitat laboral. Les Jornades debatran sobre la situació a Menorca i s'intentarà recollir els esforços necessaris per millorar la competitivitat, productivitat i rendibilitat. La innovació, l'ús de les noves tecnologies, el disseny, la qualitat, la formació i el relleu generacional centraran les ponències, comunicacions i casos pràctics que s'exposaran durant els següents dos dies.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF