Menorca impartirà xerrades per conscienciar la població del perill de contagi

L'àrea de Salut de Menorca detecta relaxació entre els ciutadans

El Consell de Menorca i l’àrea de Salut de l’illa impartiran a partir d’aquest dijous diverses xerrades amb l’objectiu de conscienciar la societat de la importància de mantenir les mesures de protecció i de prevenció sanitària per evitar contagis. Amb el lema 'No ho escampis!', les institucions menorquines pretenen traslladar un missatge de sensibilització sobre les malalties infeccioses de tota mena, sumant al covid-19 la grip comuna, el refredat i la gastroenteritis.

El Govern balear assegura que la gerència de l’àrea de Salut de Menorca veu amb certa inquietud i preocupació determinades actituds de relaxació, així com la baixa percepció per part dels menorquins de contagiar. A més, demanen als ciutadans que vulguin assistir a la primera xerrada, aquest dijous a les 19 h al saló de plens del Consell de Menorca, que reservin prèviament plaça, perquè només s’habilitarà la sala per a 40 persones.

La xerrada serà impartida per un grup de professionals de l’hospital Mateu Orfila de Maó que s’encarreguen del control d’infeccions i de l’observació de la higiene de les mans. Oferiran pautes específiques sobre les mesures efectives en referència a la prevenció i el control d’aquest tipus de malalties. Els assistents podran preguntar els seus dubtes de manera presencial o telemàtica. La iniciativa es traslladarà els pròxims mesos a tots els municipis de l’illa per reforçar la rellevància de la responsabilitat individual i col·lectiva i evitar la propagació del virus.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF