Menorca es consolidarà al novembre com a destí turístic d'observació d'estrelles

S'hi impartirà un curs de Monitors Starlight i acollirà la II Trobada Internacional d'Astroturisme

El turisme d'estrelles tindrà aquesta tardor a Menorca dues de les seves cites més importants. D'una banda, l'illa acollirà, del 18 al 27 de novembre, el pròxim curs de Monitors Starlight per a la capacitació de guies turístics especialitzats en astroturisme. D'altra banda, entre el 28 i el 30 de novembre hi tindrà lloc la II Trobada Internacional d'Astroturisme, el congrés anual més important del sector, que reuneix tota classe d'agents, organismes i territoris certificats del turisme astronòmic. Aquesta tipologia turística és un segment emergent que mobilitza altres activitats i instal·lacions en zones que necessiten ampliar la seva oferta per dinamitzar l'economia. 

La Fundació Starlight és l'entitat encarregada d'organitzar i impartir aquests cursos, que tenen una gran acceptació i que ja s'han fet en diversos indrets d'arreu del món. L'escenari escollit per impartir-los és el centre de convencions del Mercadal. La formació, que combina classes teòriques i pràctiques, té una duració de 60 hores. La quota d'inscripció és de 55 euros per als residents a Menorca, 85 euros per als residents en qualsevol altra illa de Balears i 150 euros per a la resta de participants. El 5% de la quota pagada pels residents i el 10% de la pagada per la resta es destinarà a sufragar alguna acció mediambiental a l'illa. 

Per la seva banda, la II Trobada Starlight d'Astroturisme convertirà l'illa de Llatzeret en el punt de trobada i comptarà amb més de 50 professionals de l'astroturisme nacional i internacional. També es farà el lliurament dels I Premis Starlight, que reconeixen la feina en diferents branques de l'astroturisme i que lliura la fundació. Cal recordar que Menorca va ser declarada destinació turística i reserva Starlight per la Fundació a principi d'aquest any 2019, després de diverses auditories que confirmaven la qualitat del cel nocturn de l'illa i el seu potencial per desenvolupar activitats turístiques relacionades amb les estrelles. 

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF