Menorca registra un augment d'un 5% del reciclatge de vidre durant els mesos d'estiu

El compromís del sector hoteler ha resultat clau per entendre l'increment de les dades de reciclatge en comparació amb les xifres de la temporada passada

El pla integral impulsat per Ecovidrio 'Pren nota, recicla vidre' i el Consell Insular de Menorca han aconseguit reciclar 1.367 tones de vidre durant els mesos d'estiu, cosa que representa un 5% més que el que es recollí al llarg del mateix període de l'any passat. Per aquest motiu, la màxima institució menorquina ha rebut el guardó Iglú Verd per haver superat la xifra de reciclatge registrada en l'exercici anterior.

A més, el premi és un reconeixement al compromís de ciutadans i professionals hotelers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat. En aquesta edició hi han participat un total de 310 establiments. Cal recordar que aquest sector genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús. Una altra dada rellevant és que durant els mesos d'estiu es recull el 30% del total del vidre reciclat durant l'any.

Ecovidrio i el Consell Insular de Menorca valoren satisfactòriament els guarismes i destaquen la col·laboració dels professionals hotelers. El dispositiu de reciclatge ha estat configurat per 46 contenidors adaptats i s'han entregat 131 cubells especials als hotelers. A més, s'ha ampliat la freqüència de recollida de vidre per gestionar l'augment de l'activitat a l'estiu.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF