QUÈ ES COU?

Menorca al Plat: una ruta gastronòmica per la cuina

La setena edició de Menorca al Plat es va iniciar aquest divendres 26 de juny i es perllongarà fins diumenge 5 de juliol. Durant deu dies consecutius, una vintena de bars i restaurants de tota l’illa ofereixen un menú especial de migdia amb l’objectiu de posar en valor la gastronomia típica menorquina i el producte local.

Els turistes i visitants, així com els residents, aquest any podran degustar plats tan típics com les barquetes de carbassó a la menorquina, la panadera de gamba vermella de Ciutadella o el calamar farcit al forn, així com postres amb tocs tradicionals com la mousse de carquinyol, la llet merengada o la tortada d’ametlles de Ciutadella.

Els menús són molt variats amb diferents preus segons el tipus d’establiment i proposta de plats. A més, inclouen una degustació de formatge Mahón-Menorca, plats tradicionals menorquins i postres típiques.

Un passeig per tota l’illa

Menorca al Plat s’ha convertit en un passeig per tota l’illa per descobrir, a través de la cuina menorquina, el que es cou a Ciutadella, es Castell, es Mercadal, es Migjorn Gran, Ferreries, Fornells, Maó, Sant Climent i Sant Lluís.

Des de PIME-Menorca es prega que per a una correcta organització i per complir amb els protocols de sanitat i aforament, els interessats truquin i reservin taula indicant que es farà el menú Menorca al Plat.

Els turistes i visitants que optin per viatjar a l’illa en aquestes dates, els vaixells de Baleària que surten des del ports d’Alcúdia o Barcelona disposen d’una oferta especial Menorca al Plat amb un 15% de descompte en el bitllet per passatger i també del vehicle, tot indicant el codi promocional ENELPLATO15 quan es faci la reserva o la compra del trajecte. També s’aplica aquest descompte en les agències de viatge.

Tota la informació actualitzada es podrà consultar a www.gastronomiamenorca.es

L’esdeveniment gastronòmic té el patrocini de la Fundació Foment de Turisme de Menorca i la col·laboració del Consell Regulador de Denominació d’Origen del Producte Formatge Mahón-Menorca, l’Associació Oli de Menorca, Baleària, Foodies on Menorca, Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, Made in Menorca i PIME Menorca.

Per altra banda, s’han obert les inscripcions per participar en la Mostra de Cuina Menorquina, que es farà del 18 de setembre al 4 d’octubre, i que organitza CAEB Menorca.

Receptes de tota la vida

L’esdeveniment gastronòmic tindrà una durada de 17 dies, durant els quals els restaurants que hi participen, repartits per tota l’illa, donaran a conèixer les receptes de Menorca de tota la vida, cuinades a l’estil tradicional o de manera actualitzada, i treballades majoritàriament amb producte local i de temporada. Els participants hauran d’oferir un menú Mostra (a un preu fix de 20 €, beguda no inclosa) o un menú Gastronòmic (a un preu i format lliure), que consistirà en plats de cuina menorquina tradicional o de nova creació sempre basats en producte local. Cada restaurant pot optar per oferir tant un menú com l’altre o bé els pot oferir tots dos.

La inscripció té un cost de 100 € per als restaurants associats a Restauració Menorca i de 200 € per als no associats, en què s’inclourà la quota del segon semestre. El termini per inscriure’s en la Mostra de Cuina Menorquina acabarà dia 15 de juliol.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF